Wij recyclen graag met u mee

Wanneer u een oud apparaat over heeft omdat deze stuk of vervangen is, nemen we die graag mee voor milieuvriendelijke verwerking. U bent van uw oude spullen af en het milieu is zo min mogelijk belast.

Samen kunnen we zorgen voor meer recycling. Daarom is Witgoed specialist een samenwerking aangegaan met Wecycle. Wecycle zorgt voor verantwoorde inzameling van elektrische apparaten. Ze garanderen recycling met een hoog milieurendement en rapporteren hierover aan de overheid.

Recyclen door demontage

Veel apparaten worden gerecycled door ze eerst geheel of gedeeltelijk te demonteren.

Demontage is nodig om milieuschadelijke stoffen te kunnen verwijderen en om alle voor hergebruik geschikte materialen zo ‘schoon’ mogelijk te kunnen scheiden. Recycling levert dan het hoogste milieurendement op.

Wecycle

Hoe Wecycle het materiaal hergebruikt

De vrijgekomen materialen worden bewerkt tot (secundaire) grondstoffen die klaar zijn voor een tweede leven. De industrie kan ze gebruiken bij de vervaardiging van nieuwe producten. Hierdoor hoeven minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Dit ontlast het milieu en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot.

De recyclingbedrijven doen er alles aan om zo veel mogelijk materialen te scheiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om ijzer, aluminium, koper, kunststof, glas, hout en PUR-poeder. Schadelijke stoffen, bijvoorbeeld cfk’s, kwik en batterijen, worden op een verantwoorde manier gerecycled of vernietigd.